Rest i tva veckor nu

Hej!

Nu befinner vi oss i Flagstaff som ligger bara nagra mil ifran Grand Canyon, sa dit ska vi imon! :)
Igar akte vi over 100 mil vilket ar den langsta strackan hittils. Men det ar inte sa jobbigt som man tror att bilresa, for vi ar tre stycken som hela tiden byter av varandra med korningen och vi har massor av bra musik och vi stannar lite overallt pa vagen for att ata och fika och kanske besoka och se nagot kul stalle.

Memphis var riktigt coolt, vi gick en lang rundtur i Graceland med bra guidning och fick se massor hur Elvis bott och vad han gjorde i sitt liv. Oerhort fascinerande var det. Gick aven och sag hans samling av bilar han agt och hans egna flygplan.

Fran Memphis akte vi ner till New Orleans en mysig stad och kant for sitt partyliv. Vi var dar sondag-tis vilket kanske inte var de storsta partydagarna men det var kul anda! Det var mysigt att promenera runt The French Quarter och ata lite god mat.

Fran New Orlenans styrde vi vidare till Texas dar vi forst stannande i Dallas och sag pa NHL, Dallas mot Blue Jackets dagen fore julafton. Det var en rolig match dar Dallas vann till slut med 3-1 och bada lagen hade nagra svenska spelare med. Vi firade aven julafton i Dallas, vi akte bla till IKEA och at kottbullar, bytte lite julklappar och sag Kalle Ankas jul, Sunes jul, Karl Bertils julafton och aven svensson svenssons julafton pa datorn vilket var roligt! Vi fick aven sno! helt sjukt for det har inte snoat pa riktigt i Dallas pa over 20 ar men pa julafton nar vi var dar sa blev det snostorm pa kvallen, man kunde inte kora bil alls sa vi hangde mest pa hotellrummet. Lite mysigt faktiskt, men bara pa kvallen i Dallas var det ca 450 bilolyckor, man horde sirener konstant. 
Vi passade aven pa att besoka en lite mer Texas style stad: Fort Worth. Dar vi gick pa Rodeo pa kvallen och dagen efter akte vi till en shooting range! testade tre olika vapen, det var riktigt kul faktiskt. Sen at vi saklart riktigt Barbeque pa en restaurang.

Fran Fort Worth sa akte vi ju den langa bilresan hit till Flagstuff, men vi stannade i Roswell och overnattade dar pa vagen och gick pa UFO museet dar. Det sags ju att UFO:n landade dar 1947.

Efter Grand Canyon dit vi ska imon sa ska vi till Las Vegas och fira nyar! :) Det ser vi fram emot!

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig jul!

Har kommer lite bilder ifran resan:





Utanfor Elvis Presleys hus


Harlig och ganska varm dag i New Orleans, da vi promenerade runt i French quarter


Sparvagn i New Orleans (det gillade Jonas) :)


NHL!


En av alla tjurar pa Rodeon i Fort Worth



Shooting rangen i Fort Worth :)


UFO museet i Roswell


Denna vag har jag nu kort pa :)


Utsikt fran bilen


vi tog pa vagen till Flagstaff

USA resan

Heej!

Nu befinner vi oss i Nashville, som ligger i delstaten Tennessee och ar kand for sin country. Det ar musikens stad dar du kan valja mellan massor av olika stallet att ga till varje dag som spelar country musik live! En riktigt mysig stad och vi testade pa country utelivet igar kvall for forsta gangen vilket var en riktigt skoj. Vi besokt bla den kanda baren Tootsies, dar alla stora country musiker nagon gang har upptratt. I morgon ska vi till "The Country Hall of Fame" och pa kvallen har vi bokat biljetter till Opry at the Ryman dit elva olika artister/band ska upptrada.

Efter Nashville ar det tankt att vi ska aka till Memphis, Elvis Presley hemtrakt vilket ocksa ska bli en rolig upplevelse.

Resan for mig borjade forra lordagen da jag begav mig till New York dar Jonas och Jakob motte upp mig. Forsta kvallen spenderades pa Times Square och vi gick pa musikalen Mamma Mia pa Broadway vilket verkligen uppfyllde alla forvantningar. Dag tva gick vi upp tidigt och gick till kyrkan i Harlem for att se pa Gospel under en gudstjanst en annorlunda men valdigt trevlig erfarenhet. Pa kvallen gick vi till "The View" en kand bar som roterar pa 48 :e vaningen i en skyskrapa. Mandagen promenerade vi i Brooklyn och gick bla over Brooklyn Bridge och akte aven upp i Empire State Building (86 van) med sjukt fin utsikt over hela New York, sedan traffade vi Danute och Jerome (tva av mina vanner fran Tampa) och vi gick och at pa en franska restaurang.
New York var rikigt haftigt och jag ska forsoka aka dit igen om jag far mojlighet nasta termin.

Annars nu sa ser varan resa ut ungefar sa har: Nashville --> Memphis --> New Orleans --> Texas --> Grand Canyon --> Las Vegas (formodligen pa nyar) --> San Fransico --> L-A
Inget ar helt bestamt, vi tar det lite spontant. Men jag maste vara tillbaka i Tampa den 10:e for dagen efter borjar nasta termin i skolan. Har riktigt roliga kurser att se fram emot nasta termin.

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!

Internet ar valdigt segt har sa jag lagger upp mer bilder sa snart jag far mojlighet.


New York, utsikt fran Empire State Building






Thanksgiving och besok :)


Nu har annu en vecka gatt, i morgon ar det endast en vecka kvar i skolan for mig.
Men har sa fruktansvart mycket att gora nu: tre prov, ett arbete, massa olika ovningar att gora klart och en redovisning.

I torsdags var det Thanksgiving har! En riktigt stor hogtid och vi var i prinicp lediga nastan hela veckan, de flesta aker hem till sina foraldrar och slaktningar denna vecka runt thanksgiving. 
Vi stannade kvar har nagra stycken utbytesstudenter och akte istallet ivag till ett amerikanskt par ca 40 min harifran till deras hus. Dar hade vi en riktigt stor och trevlig thanksgiving middag, de hade gjort de flesta typiska  amerikanska thanksgiving ratter som tex kalkon (tog 7 timmar att gora), olika gratanger, speciellt potatismos, sotpotatis med marshmellows pa toppen osv. Vi hade aven med oss sjukt manga olika ratter med recept fran lite olika delar i varlden :) Var iaf sjukt gott och jag har nog aldrig atit sa mkt i hela mitt liv haha, sen hade vi ju efterratter ocksa! Sedan spelade vi lite olika spel, en perfekt thanksgiving helt enkelt! Kul att ta del av den amerikanska kulturen lite.

I fredags kvall sa kom antligen Jonas och hans kompis Jakob hit!! Det var riktigt skoj! de har ju varit ute och rest nu ett tag: Cuba, Jamaica, Miami bla och nu akte de forbi har innan de skulle vidare till Orlando idag. Sa i helgen sa akte vi och kollade pa amerikansk fotboll, de var slutsalt sa sjukt mkt manniskor, dock forlorade Tampa Bulls men det var skoj anda. Sen visade jag dem Channelside vid Tampa bay, vi at pa en god spansk tapas restaurang och sen gick vi och bowlade. I gar var det jattefint vader har sa vi akte till Siesta key Beach, en av de finaste stranderna i Florida som ligger en timme och en kvart harfiran. Vi solade och badade, lite kallt i Mexikanska golfen var det dock men varmt i luften. Vi stannade aven kvar och sag solnedgangen, jattefint var det. Idag hann vi aka till IKEA (jag kopte massor av goda saker nu till min fodelsedag) och se lite av Ybor och aven ga runt lite pa campus.



  

RSS 2.0